Veel gestelde vragen over beleggen in grond
Hieronder vindt u 20 van de meest gestelde vragen over grond, maar zit u vraag er niet tussen…. neem dan contact met ons op want bij Beleg in Grond helpen we u graag verder!
Beleg in Grond, en de partijen waar wij zaken mee doen staan ook in contact met projectontwikkelaars. Er wordt zo nu en dan gesproken over de aan, of juist verkoop van onze gronden, of die van de projectontwikkelaars. Projectontwikkelaars hebben meestal enkel interesse in grond waarop zij direct, of op zeer korte termijn kunnen bouwen. Zo kunnen wij soms gronden aankopen waarvan de bebouwing op iets langere baan is geschoven, en kunnen wij soms vroegtijdig rendement creeren door de gronden in onze portefeuille gedeeltelijk te verkopen met winst.
Zeker. Veel van onze klanten beleggen in grond opdat ze hun kinderen kunnen helpen met vermogensopbouw voor later. De naam van uw kind komt op de koopovereenkomst te staan. Aangezien de grond, of de gelden die uit de verkoop voortkomen pas vrijkomen op de dag dat uw kind 18 wordt maakt dit een goed financieel product om uw kind een mooie toekomst te bieden.
De eigendomsrechten en de aankoopwaarde van de percelen grond worden vastgelegd in het Kadaster van Nederland. Dit is een openbaar register waar iedereen kan terugvinden wat het aankoopbedrag is geweest van de grond, wanneer de transactie heeft plaatsgevonden, en wat de waarde is van de omliggende gronden.
Elke investering neemt bepaalde risicos met zich mee. Daarom moet er bij elke investering goed nagedacht worden of de gelden niet op korte termijn anders aangewend dienen te worden. Dit gaat dus ook op voor het beleggen in strategisch gelegen warme landbouwgrond. Het is zeker mogelijk dat de landbouwgrond die is aangekocht in een bestemmingswijziging valt na korte tijd na het aankopen van de grond. Toch beschouwen we het beleggen in grond als een lange termijn investering. Ideaal met oog op pensioensopbouw, het aflossen van een hypotheek of vermogensgroei voor uw kinderen. Het geld wat geinvesteerd wordt in grond zou dus gemist moeten kunnen worden voor de langere termijn. Toch blijft een perceel grond, wat over wordt gedragen door de notaris vrij verhandelbaar. De grond kan dus tussentijds verkocht worden. Vooralsnog is ons advies om niet te investeren met een financiele buffer. Verder is iedereen welkom bij ons als nieuwe belegger in grond.
In Nederland hebben we steeds meer woningen nodig. Er wordt verwacht dat we meer dan 300.000 woningen tekort komen tegen 2020. Grond is vandaag de dag nog betaalbaar en wanneer er in de nabije toekomst noodgedwongen flink bijgebouwd gaat worden heeft u de grond tegen scherpe tarieven ingekocht. Het CBS verwacht dat het Nederlandse inwonersaantal tot ongeveer 2040 zal toenemen. De grotere woningcorporaties en projectontwikkelaars hebben door tekort aan projecten en doorloop minder budget om strategische gronden aan te kopen voor toekomstige buffers en dat creert nu de kans om de interessantere gronden aan te kopen.