Bouwgrond kopen - Bouwgrond als investering of belegging
Bouwgrond kopen2019-05-03T10:58:43+00:00

Bouwgrond kopen

Bouwgrond kopen om te ontwikkelen tot een woonwijk of industriegebied wordt al jarenlang gedaan door grote projectontwikkelaars en bouwbedrijven om zo de toenemende vraag naar woningen en werkplekken in Nederland te kunnen bijhouden. De prijs van bouwgrond in Nederland loopt flink uiteen en wordt voornamelijk bepaald door de locatie. Een perceel bouwgrond in de randstad kan vele malen duurder zijn dan een perceel bouwgrond in het Noordoosten van ons land.

Bouwgrond als belegging of investering

Het aankopen van bouwgrond als investering als belegging kan ook een interessant rendement opleveren. De prijzen van bouwgrond stijgen ook op basis van vraag en aanbod dus in de aan en verkoop van percelen bouwgrond valt ook een goed rendement te behalen. Het rendement is weliswaar een stuk minder dan de enorme waardestijging die je kunt meemaken als je in landbouwgrond investeert wat van bestemming wordt gewijzigd naar bouwgrond. Met Beleg in Grond hebben we hier de focus op gelegd, maar we vinden het ook belangrijk om informatie te verschaffen over het investeren of beleggen in bouwgrond. Dit zijn immers de partijen die de percelen landbouwgrond na bestemmingswijziging naar bouwgrond op kopen waardoor het rendement van ons concept liquide kan worden gemaakt. Hoe dit proces precies verloopt, en hoe Beleg in Grond haar investeerders helpt en begeleid in deze fase kunnen we u meer over vertellen in een persoonlijk adviesgesprek per telefoon.

Prijs van bouwgrond

Goedkope bouwgrond, of dure bouwgrond? Eigenlijk draait het voor de commerciële partij zoals een projectontwikkelaar of investeerder alleen maar om wat voor project je daar gaat bouwen, en wat de verkoop van het vastgoed uiteindelijk gaat opleveren. De prijs van bouwgrond is niet alleen afhankelijk van de locatie, maar ook van de bestemming van het perceel grond. Bouwgrond bestemd voor woningbouw is in de regel duurder dan bouwgrond bestemd voor industrie. Ook de richtlijnen van de Gemeente voor het type woningbouw en de bestaande infrastructuur spelen een rol bij de prijs per m2 bouwgrond.

Direct meer informatie over belegging in grond?

BEL ONS DIRECT OP
VRAAG GRATIS BROCHURE AAN
BEL ONS DIRECT OP
VRAAG GRATIS BROCHURE AAN