Bouwgrond kopen

Bouwgrond kopen

Bouwgrond kopen om te ontwikkelen tot een woonwijk of industriegebied wordt al jarenlang gedaan door grote projectontwikkelaars en bouwbedrijven om zo de toenemende vraag naar woningen en werkplekken in Nederland te kunnen bijhouden. De prijs van bouwgrond in Nederland loopt flink uiteen en wordt voornamelijk bepaald door de locatie. Een perceel bouwgrond in de randstad kan vele malen duurder zijn dan een perceel bouwgrond in het Noordoosten van ons land.

Prijs van bouwgrond

Goedkope bouwgrond, of dure bouwgrond? Eigenlijk draait het voor de commerciële partij zoals een projectontwikkelaar of investeerder alleen maar om wat voor project je daar gaat bouwen, en wat de verkoop van het vastgoed uiteindelijk gaat opleveren.

De prijs van bouwgrond is niet alleen afhankelijk van de locatie, maar ook van de bestemming van het perceel grond. Bouwgrond bestemd voor woningbouw is in de regel duurder dan bouwgrond bestemd voor industrie. Ook de richtlijnen van de Gemeente voor het type woningbouw en de bestaande infrastructuur spelen een rol bij de prijs per m2 bouwgrond.

Bouwgrond als belegging of investering

Het aankopen van bouwgrond als investering als belegging kan ook een interessant rendement opleveren. De prijzen van bouwgrond stijgen ook op basis van vraag en aanbod dus in de aan en verkoop van percelen bouwgrond valt ook een goed rendement te behalen. Het rendement is weliswaar een stuk minder dan de enorme waardestijging die je kunt meemaken als je in landbouwgrond investeert wat van bestemming wordt gewijzigd naar bouwgrond.

Met Beleg in Grond hebben we hier de focus op gelegd, maar we vinden het ook belangrijk om informatie te verschaffen over het investeren of beleggen in bouwgrond. Dit zijn immers de partijen die de percelen landbouwgrond na bestemmingswijziging naar bouwgrond op kopen waardoor het rendement van ons concept liquide kan worden gemaakt. Hoe dit proces precies verloopt, en hoe Beleg in Grond haar investeerders helpt en begeleid in deze fase kunnen we u meer over vertellen in een persoonlijk adviesgesprek per telefoon.

Direct meer informatie over belegging in grond?

Bel ons op 020 244 1783 tijdens kantoortijden van maandag tot vrijdag.

Bouwgrond te koop in Nederland

Het aanbod van bouwgrond wat te koop staat in Nederland verschilt per locatie. Landelijk wordt er jaarlijks vastgesteld hoeveel woningen en bedrijventerreinen bijgebouwd moeten worden om de steeds groeiende populatie van Nederland te kunnen huisvesten en een werkplek te kunnen geven. De verkavelde percelen warme grond van de aanbieders waar Beleg in Grond mee samenwerkt zijn al jaren geleden aangekocht met een strategisch oog op toekomstige ontwikkelingsplannen.

Zo hebben wij rondom diverse groeigemeenten en snel groeiende steden op verschillende plekken in Nederland een grote grondportefeuille opgebouwd. Hierdoor kunnen wij interessante percelen warme grond die toekomstige bouwgrond moet worden aanbieden als een interessant investeringsobject. Ook kunnen we door het aanbieden van kleinere percelen op meerdere locaties een spreiding aanbieden zodat u op meerdere strategische plekken in Nederland een stuk grond bezit wat mettertijd enorm in waarde zal stijgen.

Het investeren in grond op deze manier is een lange termijn investering. Door in te zetten op meerdere locaties zal de kans op de eerste bestemmingswijziging aanzienlijk vergroot worden. Op deze manier zijn er al diverse investeerders in grond snel vermogend geworden en door terug te investeren in meerdere percelen grond kan zo dus de kleinere belegger met een aantal jaar zich met recht grootgrondbezitter noemen.